Zapečené sušené houby s černým kořenem
30 min.

Ingredience
- 8lžicHouby sušené
- 300gramůČerný kořen
- 1lžičkaCitronová šťáva
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1lžičkaOlej rostlinný
- 3lžíceSýr Eidam cihla 40%
- 1hrstStrouhanka
- 1hrstPetržel kudrnka
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
324 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
15 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
6 g
Cukr
359 mg
Postup přípravy
- 1Houby předem namočíme do vody. Černý kořen očistíme, pokrájíme na přibližně čtyřcentimetrové kousky. Vložíme je do hrnce, přidáme trochu vody, citronovou šťávu, houby a podusíme do měkka. Osolíme, opepříme dle chuti.
- 2Směs přemístíme do olejem vymazané formy, posypeme nastrouhaným sýrem a v předehřáté troubě pečeme cca 10 minut. V polovině pečení posypeme strouhankou. Hotový pokrm poklademe vločkami másla, dozdobíme nasekanou petrželkou, teplý podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.