Zapečené tagliatelle s artyčoky

75 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
388 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
15 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Tagliatelle uvaříme v dostatečném množství osolené vody dle návodu na obalu. Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Petrželku opláchneme, osušíme a najemno nasekáme. Celer očistíme, omyjeme, překrojíme napůl a nakrájíme na zhruba půl centimetrové kousky. Salám nakrájíme na proužky.
  • 2
    Omyjeme chřest, oloupeme ho a konce odkrojíme. Chřest nakrájíme na kousky dlouhé asi 1 cm. V hrnci si dáme vařit vodu s trochou cukru a chřest spolu s celerem v ní krátce blanšírujeme. Poté zeleninu vyjmeme a necháme okapat. Artyčoky vyjmeme z nálevu a také necháme okapat. Nakrájíme je na čtvrtky.
  • 3
    Předehřejeme troubu na 200°C (horkovzdušnou troubu na 180°C). Zapékací mísu vymažeme máslem. Celer, chřest a těstoviny smícháme se salámem a artyčoky. Směs dochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem. Vše vložíme do zapékací mísy.
  • 4
    Těstoviny v míse posypeme nastrouhaným parmezánem. Vše vložíme na 30 minut do trouby. Po vyjmutí naporcujeme na talíře a podáváme ozdobené nasekanou petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.