Zapečené tagliatelle s artyčoky
75 min.
Ingredience
- 1,5litryVoda pitná
- 200gramůTagliatelle
- 1lžičkaSůl
- 2kusyCeler řapíkatý
- 1hrstPetržel - nať
- 100gramůSalám drůbeží
- 150gramůChřest bílý
- 1špetkaCukr krupice
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 1špetkaPepř černý mletý
- 120gramůSýr Parmezán
- 6kusůArtyčoky sterilované
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
388 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
15 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Tagliatelle uvaříme v dostatečném množství osolené vody dle návodu na obalu. Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Petrželku opláchneme, osušíme a najemno nasekáme. Celer očistíme, omyjeme, překrojíme napůl a nakrájíme na zhruba půl centimetrové kousky. Salám nakrájíme na proužky.
- 2Omyjeme chřest, oloupeme ho a konce odkrojíme. Chřest nakrájíme na kousky dlouhé asi 1 cm. V hrnci si dáme vařit vodu s trochou cukru a chřest spolu s celerem v ní krátce blanšírujeme. Poté zeleninu vyjmeme a necháme okapat. Artyčoky vyjmeme z nálevu a také necháme okapat. Nakrájíme je na čtvrtky.
- 3Předehřejeme troubu na 200°C (horkovzdušnou troubu na 180°C). Zapékací mísu vymažeme máslem. Celer, chřest a těstoviny smícháme se salámem a artyčoky. Směs dochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem. Vše vložíme do zapékací mísy.
- 4Těstoviny v míse posypeme nastrouhaným parmezánem. Vše vložíme na 30 minut do trouby. Po vyjmutí naporcujeme na talíře a podáváme ozdobené nasekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.