Zapečené telecí hrudí

75 min.
Česká republika
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
684 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
37 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Telecí hrudí omyjeme a dáme vařit do osolené vroucí vody. Uvařené hrudí vyndáme, necháme okapat, odkrojíme chrupavky a maso nakrájíme příčně na plátky široké zhruba 1 cm. Plátky potřeme máslem.
  • 2
    V kastrolu rozehřejeme část másla, osmahneme na něm lehce rozkrájenou na plátky cibuli a zeleninu. Na tento základ poklademe plátky masa, osolíme a dusíme za mírného podlévání do měkka. Hotové maso přendáme do jiného kastrolu a přikryjeme. Šťávu zasypeme lžící mouky, chvilku podusíme a odstavíme. Jakmile šťáva vychladne, přimícháme žloutky a necháme je na ohni trochu zhoustnout.
  • 3
    Do zapékací mísy poklademe plátky masa potřené po obou stranách připravenou omáčkou a zapečeme.
  • 4
    Maso podáváme s dušenou zeleninou a bramborami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.