Zapečené telecí hrudí
75 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1kilogramTelecí hruď
- 1kusSůl
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1kusStrouhanka
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- 1kusPetržel kořen
- 0,25kusCeler bulvový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
684 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
37 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Telecí hrudí omyjeme a dáme vařit do osolené vroucí vody. Uvařené hrudí vyndáme, necháme okapat, odkrojíme chrupavky a maso nakrájíme příčně na plátky široké zhruba 1 cm. Plátky potřeme máslem.
- 2V kastrolu rozehřejeme část másla, osmahneme na něm lehce rozkrájenou na plátky cibuli a zeleninu. Na tento základ poklademe plátky masa, osolíme a dusíme za mírného podlévání do měkka. Hotové maso přendáme do jiného kastrolu a přikryjeme. Šťávu zasypeme lžící mouky, chvilku podusíme a odstavíme. Jakmile šťáva vychladne, přimícháme žloutky a necháme je na ohni trochu zhoustnout.
- 3Do zapékací mísy poklademe plátky masa potřené po obou stranách připravenou omáčkou a zapečeme.
- 4Maso podáváme s dušenou zeleninou a bramborami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.