Zapečené telecí medailonky s brynzou
30 min.
Ingredience
- 400gramůTelecí pečeně
- 2špetkyPepř černý mletý
- 100gramůMáslo čerstvé
- 200gramůKvěták
- 3litryVoda pitná
- 500gramůNudle vaječné
- 3gramyBazalka
- 150gramůSýr Brynza
- 4lžíceStrouhanka
- 2špetkySůl
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
781 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
36 g
Sacharidy
78 g
Vláknina
4 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Telecí maso nakrájíme na medailonky, které osolíme, opepříme. V pánvi na 60 g rozehřátém másle pomalu opékáme doměkka. Květák rozdělíme na jednotlivé růžičky, uvaříme v 1 l osolené vodě, scedíme a necháme v teplé. Nudle vsypeme do 2 l vroucí vody, podle návodu na sáčku uvaříme, potom scedíme a necháme okapat. Okapané nudle dáme do misky. V mikrovlnné troubě rozpustíme zbylé máslo, přidáme bazalku a vmícháme do nudlí. Také udržujeme teplé.
- 2Na jednotlivé talíře dáme připravené nudle, na ně položíme opečené medailonky, na ně naskládáme květákové růžičky, na květák dáme brynzu smíchanou se strouhankou.
- 3Takto připravené talíře dáme pod rozehřátý gril a pečeme tak dlouho, až se rozpustí brynza.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.