Zapečené telecí mozečky
40 min.
Ingredience
- 600gramůTelecí mozek
- 50gramůMáslo čerstvé
- 5gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 40mililitrůOcet kvasný lihový
- 50gramůKapary
- 100gramůSýr Eidam cihla 40%
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
390 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
29 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
199 mg
Vápník
3 g
Postup přípravy
- 1Omyté mozečky namočíme na půl hodiny do studené vody. Mezitím si připravíme 4 zapékací sáčky. Mozečky vyjmeme, přendáme do hrnce s vodou a octem a přivedeme k varu. Odstavíme, mozečky vyjmeme a necháme trochu vychladnout, nakrájíme na plátky. Plátky rozdělíme na porce do jednotlivých sáčků, posolíme, opepříme, posypeme nasekanými kapary a strouhaným sýrem, polijeme rozpuštěným máslem. Zapékáme asi 15 minut ve středně vyhřáté troubě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.