Zapečené těstoviny plněné tuňákem
60 min.
Ingredience
- 250mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
- 1lžičkaMáslo čerstvé
- 120gramůRajčata
- 450gramůTěstoviny Rigatoni
- 200gramůTuňák v oleji
- 220gramůSýr Ricotta
- 220gramůSýr Parmezán
- 1špetkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
943 kcal
Bílkoviny
52 g
Tuky
40 g
Sacharidy
62 g
Vláknina
4 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1V osolené vodě uvaříme těstoviny na zkus, scedíme, necháme vychladnout.
- 2Připravíme si omáčku smícháním smetany, ustrouhaného sýra, soli a pepře.
- 3Konzervovaná sušená rajčata necháme okapat, nakrájíme je a odložíme.
- 4V misce utřeme s ricottou kousky tuňáka bez oleje, až vytvoříme hladký krém.
- 5Zapékací mísu vymažeme máslem.
- 6Vychladlé rigatoni plníme tuňákovým krémem pomocí cukrářského sáčku. Po naplnění rigatoni naskládáme do připravené mísy. Zapékací mísa musí mít takovou velikost, abychom rigatoni naskládali těsně vedle sebe.
- 7Naplněné těstoviny přelijeme připravenou omáčkou, poklademe nakrájenými rajčaty (křížíme je přes sebe) a pečeme v troubě předehřáté na 200 °C asi dvacet minut. Ihned servírujeme v zapékací míse.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.