Zapečené těstoviny plněné tuňákem

60 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
943 kcal
Bílkoviny
52 g
Tuky
40 g
Sacharidy
62 g
Vláknina
4 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V osolené vodě uvaříme těstoviny na zkus, scedíme, necháme vychladnout.
  • 2
    Připravíme si omáčku smícháním smetany, ustrouhaného sýra, soli a pepře.
  • 3
    Konzervovaná sušená rajčata necháme okapat, nakrájíme je a odložíme.
  • 4
    V misce utřeme s ricottou kousky tuňáka bez oleje, až vytvoříme hladký krém.
  • 5
    Zapékací mísu vymažeme máslem.
  • 6
    Vychladlé rigatoni plníme tuňákovým krémem pomocí cukrářského sáčku. Po naplnění rigatoni naskládáme do připravené mísy. Zapékací mísa musí mít takovou velikost, abychom rigatoni naskládali těsně vedle sebe.
  • 7
    Naplněné těstoviny přelijeme připravenou omáčkou, poklademe nakrájenými rajčaty (křížíme je přes sebe) a pečeme v troubě předehřáté na 200 °C asi dvacet minut. Ihned servírujeme v zapékací míse.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.