Zapečené těstoviny s bramborami a sýrem
70 min.
Ingredience
- Postup
- 1,5litryVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1lžíceOlej olivový
- 60gramůVepřová krkovička pečená
- 450gramůBrambory
- 2kusyCibule
- 250gramůMozzarella
- 150mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 200gramůSýr Parmezán
- 400gramůŠpagety, Makarony
- Servírování
- 200gramůChléb konzumní
- 1lžíceMáslo čerstvé
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
756 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
32 g
Sacharidy
81 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Postup: do pečicího hrnce, hlubšího pekáče nebo pečicí mísy nalijeme vypečenou šťávu z pečené vepřové krkovice a nádobou zakroužíme tak, aby se tuk dostal na celou plochu vniřních stěn. Ve vroucí osolené vodě uvaříme kratší makaróny (delší těstoviny před vařením nalámeme). Vařené těstoviny scedíme, necháme okapat a do okapaných těstovin vmícháme lžíci olivového oleje. Sýr Mozzarellu pokrájíme nadrobno případně nastrouháme. Cibuli rozkrájíme na kolečka, oloupané brambory na silněší plátky. Do pečicí nádoby (omaštěné masovu šťávou) vrstvíme připravené suroviny tak, že začneme vstvou brambor, pokračujeme vrstvou cibule, vařených a okapaných tětovin, skončíme vrstvou sýra. Každou vrstvu osolíme a opepříme. Vrchní vrstvu sýra ještě přelijeme smetanou na šlehání a pečeme v troubě, předehřáté na 200°C, přibližně po dobu 25 minut. Po upečení pokrm ještě posypeme strouhaným sýrem a necháme několik minut zapéct pod grilem, aby se nastrouhaný sýr roztavil.
- 2Servírování: těstovinový nákyp s bramborami a sýrem servírujeme horký, buď jako chuťovku s krajíčky chleba s máslem, nebo jako přílohu k různě upravenému masu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.