Zapečené těstoviny se sýrovou krustou

95 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
978 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
44 g
Sacharidy
121 g
Vláknina
36 g
Cukr
16 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Připravíme bešamelovou omáčku. V rendlíku zahříváme 600 ml mléka, 2 bobkový list, dva plátky cibule, 12 ks pepře, dvě špetky muškátového květu, sůl a pepř. Dbáme, aby se omáčka nevařila. Po deseti minutách zahřívání omáčku přecedíme. V jiném rendlíku restujeme na másle mouku, až zezlátne. Poté opatrně vmícháme mléčnou směs a vaříme, až směs zhoustne a je hladká. Omáčku osolíme a opepříme.
  • 2
    V osolené vodě uvaříme makaróny na zkus, scedíme, necháme okapat a vsypeme do zapékací mísy.
  • 3
    Do připravené bešamelové omáčky vmícháme nastrouhaný čedar, hořčici, rozšlehané vejce, drobně posekanou pažitku, pepř a sůl. Touto směsí přelijeme makaróny v míse tak, aby byly omáčkou úplně přikryté. Celou plochu misky překryjeme plátky rajčat, posypeme oběma ustrouhanými sýry a slunečnicovými semínky.
  • 4
    Těstoviny pečeme v troubě předehřáté na 190 °C asi půl hodiny, dokud sýry nezezlátnou. Hned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.