Zapečené těstoviny se sýrovou krustou
95 min.
Ingredience
- 1kusVejce slepičí
- 2lžícePažitka
- 220gramůŠpagety, Makarony
- 1lžíceHořčice Bornier - hrubozrnná
- 1špetkaPepř černý mletý
- 4kusyRajčata
- 60gramůSýr Niva (Rokfór)
- 120gramůSýr Čedar
- 2lžíceSlunečnice - semena
- 120gramůSýr Eidam cihla 40%
- 2kusyBobkový list
- 12kusůPepř červený celý
- 2špetkyMuškátový květ
- 2plátkyCibule
- 600mililitrůMléko polotučné
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
978 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
44 g
Sacharidy
121 g
Vláknina
36 g
Cukr
16 g
Postup přípravy
- 1Připravíme bešamelovou omáčku. V rendlíku zahříváme 600 ml mléka, 2 bobkový list, dva plátky cibule, 12 ks pepře, dvě špetky muškátového květu, sůl a pepř. Dbáme, aby se omáčka nevařila. Po deseti minutách zahřívání omáčku přecedíme. V jiném rendlíku restujeme na másle mouku, až zezlátne. Poté opatrně vmícháme mléčnou směs a vaříme, až směs zhoustne a je hladká. Omáčku osolíme a opepříme.
- 2V osolené vodě uvaříme makaróny na zkus, scedíme, necháme okapat a vsypeme do zapékací mísy.
- 3Do připravené bešamelové omáčky vmícháme nastrouhaný čedar, hořčici, rozšlehané vejce, drobně posekanou pažitku, pepř a sůl. Touto směsí přelijeme makaróny v míse tak, aby byly omáčkou úplně přikryté. Celou plochu misky překryjeme plátky rajčat, posypeme oběma ustrouhanými sýry a slunečnicovými semínky.
- 4Těstoviny pečeme v troubě předehřáté na 190 °C asi půl hodiny, dokud sýry nezezlátnou. Hned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.