Zapečené topinky s pivní směsí a křenem
28 min.
Ingredience
- 2stroužkyČesnek
- 100gramůSýr Čedar
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 20gramůMouka pšeničná hladká
- 1lžíceHořčice
- 400mililitrůPivo tmavé 10% 3,7% obj.
- 2lžíceKřen
- 1lžícePetržel - nať
- 80mililitrůOlej rostlinný
- 8krajícůChléb konzumní
- 0,33lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
675 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
34 g
Sacharidy
70 g
Vláknina
335 mg
Cukr
155 mg
Postup přípravy
- 1Plátky chleba osmažíme na rozpáleném oleji a potřeme po obou stranách česnekem.
- 2V míse smícháme jemně nastrouhaný sýr se změklým máslem, moukou, pivem, solí, hořčicí a v rendlíku za neustálého míchání uvaříme hustou směs. Osmažené plátky chleba potřeme směsí, každý posypeme jemně nastrouhaným křenem a klademe na plech vyložený pečícím papírem, v předehřáté troubě zprudka zapečeme.
- 3Hotové topinky zdobíme jemně posekanou petrželovou natí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.