Zapečené václavky s lilkem a rajčaty

75 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
358 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
23 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
5 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Václavky pečlivě očistíme a necháme je vařit cca 5 minut v osolené vodě. Posléze je necháme důkladně okapat.
  • 2
    Lilek očistíme, opláchneme pod tekoucí vodou, necháme oschnout a pokrájíme na silnější plátky. Plátky lilku jemně osolíme a necháme 15 minut stát. Následně je omyjeme a nakrájíme na kostičky.
  • 3
    Cibuli společně s česnekem zbavíme slupky, nadrobno nasekáme necháme osmažit na oleji. Následně přiložíme pórek, lilek, rajčata a houby. Vzniklou směs necháme 3 minuty důkladně podusit. Zalijeme vývarem, přivedeme k varu a zamícháme společně s našlehaným vajíčkem.
  • 4
    Zeleninovou směs společně s houbami umístíme do zapékací formy. Na slzičkovém struhadle nastrouháme sýr a posypeme jím celou směs. Formu vložíme do trouby a při teplotě 180°C pečeme asi 25 minut, dokud směs nezezlátne.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.