Zapečené václavky s lilkem a rajčaty
75 min.
Ingredience
- 1kusLilek
- 1kusPórek
- 3kusyRajčata
- 1kusCibule
- 30mililitrůOlej slunečnicový
- 200mililitrůVývar zeleninový
- 1stroužekČesnek
- 2kusyVejce slepičí
- 150gramůGouda
- 5gramůSůl
- 0,5kilogramVáclavky
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
358 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
23 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
5 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Václavky pečlivě očistíme a necháme je vařit cca 5 minut v osolené vodě. Posléze je necháme důkladně okapat.
- 2Lilek očistíme, opláchneme pod tekoucí vodou, necháme oschnout a pokrájíme na silnější plátky. Plátky lilku jemně osolíme a necháme 15 minut stát. Následně je omyjeme a nakrájíme na kostičky.
- 3Cibuli společně s česnekem zbavíme slupky, nadrobno nasekáme necháme osmažit na oleji. Následně přiložíme pórek, lilek, rajčata a houby. Vzniklou směs necháme 3 minuty důkladně podusit. Zalijeme vývarem, přivedeme k varu a zamícháme společně s našlehaným vajíčkem.
- 4Zeleninovou směs společně s houbami umístíme do zapékací formy. Na slzičkovém struhadle nastrouháme sýr a posypeme jím celou směs. Formu vložíme do trouby a při teplotě 180°C pečeme asi 25 minut, dokud směs nezezlátne.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.