Zapečené vepřové medajlonky s rajčaty
85 min.
Ingredience
- 250mililitrůSmetana sójová
- 100mililitrůVývar zeleninový
- 250gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 1lžíceBylinky čerstvé - svazek
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř cayenský
- 2lžíceStrouhanka
- 1lžíceKečup
- 2stroužkyČesnek
- 100gramůAnglická slanina
- 600gramůVepřové maso libové
- 2lžíceOlej olivový
- 250gramůNudle široké
- 4lžíceProtlak rajčatový
- 0,5lžičkaPaprika mletá sladká
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
820 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
43 g
Sacharidy
66 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Každý plátek vepřového medailonku zabalíme do plátku slaniny, položíme vedle sebe do vymazané zapékací formy.
- 2Česnek nasekáme na jemno, smetanu a vývar zahřejeme v hrnci, přidáme protlak a kečup. Přidáme krájená rajčata, bylinky a česnek, omáčku krátce povaříme, odstavíme z plotny, dochutíme solí a kořením.
- 3Rajčatovou omáčku nalijeme rovnoměrně na maso, strouhanku smícháme s olejem, nasypeme také na maso.
- 4Zapékáme v předehřáté troubě na 200°C asi 50 - 60 minut, do měkka. Krátce před dopečením uvaříme nudle ve 3 l vroucí, osolené vody. Slijeme, necháme okapat a podáváme k masu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.