Zapečené vepřové medajlonky s rajčaty

85 min.
Evropa

Ingredience

    • 250mililitrůSmetana sójová
    • 100mililitrůVývar zeleninový
    • 250gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
    • 1lžíceBylinky čerstvé - svazek
    • 1špetkaSůl
    • 1špetkaPepř cayenský
    • 2lžíceStrouhanka
    • 1lžíceKečup
    • 2stroužkyČesnek
    • 100gramůAnglická slanina
    • 600gramůVepřové maso libové
    • 2lžíceOlej olivový
    • 250gramůNudle široké
    • 4lžíceProtlak rajčatový
    • 0,5lžičkaPaprika mletá sladká
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
820 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
43 g
Sacharidy
66 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Každý plátek vepřového medailonku zabalíme do plátku slaniny, položíme vedle sebe do vymazané zapékací formy.
  • 2
    Česnek nasekáme na jemno, smetanu a vývar zahřejeme v hrnci, přidáme protlak a kečup. Přidáme krájená rajčata, bylinky a česnek, omáčku krátce povaříme, odstavíme z plotny, dochutíme solí a kořením.
  • 3
    Rajčatovou omáčku nalijeme rovnoměrně na maso, strouhanku smícháme s olejem, nasypeme také na maso.
  • 4
    Zapékáme v předehřáté troubě na 200°C asi 50 - 60 minut, do měkka. Krátce před dopečením uvaříme nudle ve 3 l vroucí, osolené vody. Slijeme, necháme okapat a podáváme k masu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.