Zapečené vrstvené zelí

120 min.
Maďarsko

Ingredience

      • 400gramůVepřové maso libové
      • 300gramůUzené maso vařené
      • 1kilogramZelí kysané
      • 150gramůKlobása debrecínská
      • 50gramůSlanina vepřová
      • 40gramůSádlo vepřové škvařené
      • 1kusCibule
      • 1stroužekČesnek
      • 100gramůRýže loupaná
      • 2decilitrySmetana 12% (konzumní)
      • 15gramůSůl
      • 6decilitrůVoda pitná
      • 1lžíceMáslo
    Počet porcí:
    10

    Nutriční hodnoty v jedné porci

    Kalorie
    485 kcal
    Bílkoviny
    16 g
    Tuky
    39 g
    Sacharidy
    17 g
    Vláknina
    2 g
    Cukr
    3 g
    Zobrazit vše

    Postup přípravy

    • 1
      Zakysané zelí zakryté pozvolna dusíme v kastrolu spolu s na kostičky nakrájeným uzeným vepřovým masem. V jiném kastrolu na sádle zpěníme cibuli, na ni vložíme na kostky nakrájené vepřové maso, prolisovaný česnek, osolíme, podlijeme a zakryté pozvolna dusíme asi 45 minut, podle potřeby podléváme.
    • 2
      Na pánvi vyškvaříme na kostičky nakrájenou slaninu a nakrájíme si klobásu na plátky.
    • 3
      Když je maso i zelí měkké, vymažeme máslem pekáč, do kterého budeme vkládat jednotlivé vrstvy. Nejprve zelí s uzeným masem, na něj plátky klobásy, které polijeme slaninou i s výpečky a znovu vrstvu zelí, na kterou nalijeme smetanu. Další vrstvou je dušená, osolená rýže, na ni přijde dušené maso a nakonec opět vrstva zelí. Pečeme ve středně vyhřáté troubě 45 minut.

    Komentáře

    Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.