Zapečené vrstvené zelí
120 min.
Ingredience
- 400gramůVepřové maso libové
- 300gramůUzené maso vařené
- 1kilogramZelí kysané
- 150gramůKlobása debrecínská
- 50gramůSlanina vepřová
- 40gramůSádlo vepřové škvařené
- 1kusCibule
- 1stroužekČesnek
- 100gramůRýže loupaná
- 2decilitrySmetana 12% (konzumní)
- 15gramůSůl
- 6decilitrůVoda pitná
- 1lžíceMáslo
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
485 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
39 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Zakysané zelí zakryté pozvolna dusíme v kastrolu spolu s na kostičky nakrájeným uzeným vepřovým masem. V jiném kastrolu na sádle zpěníme cibuli, na ni vložíme na kostky nakrájené vepřové maso, prolisovaný česnek, osolíme, podlijeme a zakryté pozvolna dusíme asi 45 minut, podle potřeby podléváme.
- 2Na pánvi vyškvaříme na kostičky nakrájenou slaninu a nakrájíme si klobásu na plátky.
- 3Když je maso i zelí měkké, vymažeme máslem pekáč, do kterého budeme vkládat jednotlivé vrstvy. Nejprve zelí s uzeným masem, na něj plátky klobásy, které polijeme slaninou i s výpečky a znovu vrstvu zelí, na kterou nalijeme smetanu. Další vrstvou je dušená, osolená rýže, na ni přijde dušené maso a nakonec opět vrstva zelí. Pečeme ve středně vyhřáté troubě 45 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.