Zapečené žampiony v sýrové omáčce

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
326 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
28 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ze 3 lžic másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku. Za stálého míchání ji zředíme mlékem a krátce povaříme. Nakonec vmícháme nastrouhaný sýr a omáčku podle chuti osolíme a opepříme. Očištěné žampiony nakrájíme na kousky, osolíme a krátce podusíme na másle. Podušené žampiony vložíme do máslem vymazaného pekáčku a zalijeme připravenou sýrovou omáčkou. Pokrm zapečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova a před podáváním posypeme nasekanou petrželkou. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.