Zapečené žampiony v sýrové omáčce
40 min.
Ingredience
- 600gramůŽampiony čerstvé
- 5lžicMáslo čerstvé
- 1lžičkaSůl
- 1lžícePetržel - nať
- 100gramůSýr Eidam cihla 40%
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 200mililitrůMléko polotučné
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
326 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
28 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Ze 3 lžic másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku. Za stálého míchání ji zředíme mlékem a krátce povaříme. Nakonec vmícháme nastrouhaný sýr a omáčku podle chuti osolíme a opepříme. Očištěné žampiony nakrájíme na kousky, osolíme a krátce podusíme na másle. Podušené žampiony vložíme do máslem vymazaného pekáčku a zalijeme připravenou sýrovou omáčkou. Pokrm zapečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova a před podáváním posypeme nasekanou petrželkou. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.