Zapečené zelené fazolky
60 min.
Ingredience
- 5kusůVejce slepičí
- 1kilogramFazolové lusky zelené
- 2decilitryJogurt bílý
- 100gramůStrouhanka
- 70gramůMáslo čerstvé
- 2lžícePetržel - nať
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 1lžíceSůl
- 1lžíceOlej rostlinný
- 2litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
423 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
26 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
8 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Mladé zelené fazolky omyjeme, nakrájíme na menší kousky a vaříme v osolené vodě doměkka.
- 2Uvařené fazolky scedíme, dáme do mísy, přidáme k nim strouhanku, syrová vejce, jogurt, mletou papriku a sůl. Dobře promícháme a dáme do olejem vymaštěného pekáče.
- 3Fazolky posypeme drobně nakrájenou zelenou petrželkou, položíme na ně plátky másla a krátce pečeme v horké troubě do doby, až vajíčka ztuhnou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.