Zapečené zelné flíčky
60 min.
Ingredience
- 1lžíceStrouhanka
- 1špetkaMuškátový květ
- 250gramůTěstoviny flíčky
- 2litryVoda pitná
- 2lžičkySůl
- 150gramůSlanina vepřová
- 1lžícePetržel - nať
- 1špetkaKmín celý
- 500gramůZelí hlávkové bílé
- 2kusyCibule
- 3kusyVejce slepičí
- 400mililitrůMléko polotučné
- 4lžíceSádlo škvařené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
685 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
37 g
Sacharidy
67 g
Vláknina
4 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Těstoviny uvaříme v osolené vodě, scedíme, propláchneme studenou vodou, necháme okapat.
- 2Na sádle zpěníme oloupanou, na kostičky nakrájenou cibuli, přidáme na nudličky nakrájenou slaninu a očištěné, na plátky nakrájené zelí. Osolíme, okořeníme a krátce podusíme.
- 3Podušené zelí promícháme s vařenými flíčky a vložíme do sádlem vymazaného a strouhankou vysypaného pekáče. Zalijeme mlékem rozšlehaným s vejci, osolíme a okořeníme muškátem a nasekanou petrželkou. Pokrm zapečeme v horké troubě.
- 4Podáváme se zeleninovým salátem nebo s nakládanou okurkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.