Zapečené zelné závitky
65 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 400gramůVepřové maso mleté
- 4lžíceRýže dušená
- 100mililitrůVoda pitná
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžíceSádlo škvařené
- 120mililitrůZakysaná smetana
- 1kusZelí hlávkové bílé
- 1lžíceProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
519 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
34 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
13 g
Cukr
18 g
Postup přípravy
- 1Očistíme zelí, zbavíme ovadlých listů a odlomíme 6 velkých listů, které spaříme v horké vodě. Pokrájíme zbytek zelí na nudličky.
- 2Na malé kousky nakrájíme oloupanou cibuli.
- 3Smícháme rajčatový protlak se 100ml vody.
- 4V hrnci zpěníme na lžíci sádla polovinu cibule a přidáme nakrájené zelí, podlijeme trochou vody a osolíme. Dusíme do poloměkka na mírném ohni.
- 5Na pánvi zpěníme na zbytku sádla zbytek cibule, přidáme mleté maso a osmahneme do hněda za stálého míchání.
- 6Vmícháme do hotového masa vařenou rýži, osolíme a opepříme. Rozdělíme masovou směs na spařené zelné listy.
- 7Listy sbalíme do závitku od silnějšího konce k tenčímu.
- 8Vymažeme sádlem pekáč, rozložíme na dno polovinu zelí, na zelí vyskládáme závitky a přikryjeme další vrstvou zelí. Zalijeme rozředěným protlakem a 20 minut pečeme.
- 9Zalijeme pokrm zakysanou smetanou a zapékáme 15 minut.
- 10Podáváme s chlebem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.