Zapečení humři po švédsku
60 min.
Ingredience
- 400gramůHumr
- Do humří směsi
- 50gramůSýr Čedar
- 50gramůMáslo čerstvé
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1decilitrSmetana 33% (šlehačka)
- 1,5lžičkySůl
- 2špetkyPepř cayenský
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- Na ozdobu
- 50gramůSýr Čedar
- 1kusLimetka
- 1lžícePetržel kudrnka
- 50gramůMáslo čerstvé
- Rybí várka
- 2litryVoda pitná
- 4decilitryOcet kvasný lihový
- 1,5lžíceSůl
- 2lžíceCukr krupice
- 20kusůPepř černý celý
- 2kusyNové koření celé
- 3kusyBobkový list
- 2lžíceKopr čerstvý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
568 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
42 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
778 mg
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Dva čerstvé humry dobře očistíme a omyjeme pod tekoucí vodou. Připravíme rybí várku: do hrnce nalijeme 2 l vody, 4 dl octa, přidáme 1 lžíce soli, 2 lžíce cukru, 20 kuliček celého pepře, 20 kuliček nového koření, 3 bobkové listy a 2 lžíce čerstvého kopru. Vodu přivedme do varu a vaříme asi 8 minut. Kopr vyjmeme, postupně vkládáme do vroucí vody humry. Hrnec přikryjeme pokličkou, vaříme je 6 - 8 minut. Humry necháme vychladnout, poté z nich obereme maso, pokrájíme na kousky a dáme do misky z varného skla. 100 g tvrdého sýra nastrouháme a odložíme do misky. Petrželku kudrnku omyjeme, drobně pokrájíme. Omytou a osušenou limetku rozkrájíme na osminky.
- 2V pánvi rozpustíme máslo, přisypeme mouku a usmažíme světlou jíšku. Za stálého míchání přilijeme 1 dl vychladlého vývaru, 1 dl smetany a vymícháme hladkou kašičku. Pánev odstavíme z plotny, k jíšce přidáme žloutky, nastrouhaný sýr (50 g), sůl a pepř. Dobře směs promícháme a zlehka zapracujeme humří maso.
- 3Misky směsí naplněme, na každou misku položíme plátek másla (50 g), posypeme zbývajícím sýrem a vložíme do předehřáté trouby zapéct do zlatova. Pečeme při 200°C - 220°C přibližně 10 až 15 minut.
- 4Misky s humrem a sýrem posypeme petrželkou, ozdobíme limetkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.