Zapečený chléb na způsob pizzy
20 min.
Ingredience
- 2plátkychleba z pekárny
- 1kusPórek
- 2kusyRajčata
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 40gramůSýr Eidam cihla 30%
- Ochucený kečup
- 1stroužekČesnek
- 2lžícekečup jemný Hellmann´s
- 1lžičkaOlej olivový extra panenský
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
196 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
5 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
4 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Troubu si předehřejeme na 200°C. Z domácího bochníku chleba odkrojíme 2 krajíce chleba. Očištěný stroužek česneku prolisujeme, dáme ho do misky, přidáme k němu sladký kečup, olivový olej, sůl, pepř, podle chuti 1 špetkou cukru a ochucený kečup promícháme. 2 zralá rajčata a očištěný malý pórek omyjeme. Rajčata pokrájíme na plátky, bílou část pórku na nudličky.
- 2Krajíce chleba potřeme ochuceným kečupem, posypeme je 1/2 nakrájeného pórku, na pórek poklademe plátky rajčat, chutíme je solí, pepřem a ozdobíme je zbytkem pórku. Nakonec rajčata posypeme nastrouhaným tvrdým sýrem.
- 3Krajíce chleba položíme do pekáčku a dáme do předehřáté trouby zapéct. Pečeme je přibližně 10 minut, než se sýr rozpustí.
- 4Chléb servírujeme hned teplý.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.