Zapečený chléb na způsob pizzy

20 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
196 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
5 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
4 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Troubu si předehřejeme na 200°C. Z domácího bochníku chleba odkrojíme 2 krajíce chleba. Očištěný stroužek česneku prolisujeme, dáme ho do misky, přidáme k němu sladký kečup, olivový olej, sůl, pepř, podle chuti 1 špetkou cukru a ochucený kečup promícháme. 2 zralá rajčata a očištěný malý pórek omyjeme. Rajčata pokrájíme na plátky, bílou část pórku na nudličky.
  • 2
    Krajíce chleba potřeme ochuceným kečupem, posypeme je 1/2 nakrájeného pórku, na pórek poklademe plátky rajčat, chutíme je solí, pepřem a ozdobíme je zbytkem pórku. Nakonec rajčata posypeme nastrouhaným tvrdým sýrem.
  • 3
    Krajíce chleba položíme do pekáčku a dáme do předehřáté trouby zapéct. Pečeme je přibližně 10 minut, než se sýr rozpustí.
  • 4
    Chléb servírujeme hned teplý.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.