Zapečený chřest se šunkou a bílou čepicí
55 min.
Ingredience
- 700gramůChřest zelený
- 1litrVoda pitná
- 1lžičkaCukr krupice
- 2špetkySůl
- 1špetkaPepř bílý
- 40gramůMandle
- 40gramůŠunka dušená
- 1lžícePetržel - nať
- 1lžíceMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
158 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
10 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Oloupaný chřest uvaříme v osolené vodě se lžičkou cukru ve svazečcích. Mandle oloupeme a umeleme. Vařený vychladlý chřest po svazečcích zabalíme do plátků šunky a narovnáme ho do vymazané zapékací mísy. Z bílků ušleháme tuhý sníh a do sněhu opatrně vmícháme umleté mandle a dochutíme pepřem a solí. Ochucený sníh s mandlemi rozprostřeme na připravené šunkové závitky s chřestem a pečeme v předehřáté troubě při 180°C.
- 2Před podáváním posypeme sekanou petrželkou. Podáváme jako teplý předkrm s pečivem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.