Zapečený chřest se šunkou a bílou čepicí

55 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
158 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
10 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupaný chřest uvaříme v osolené vodě se lžičkou cukru ve svazečcích. Mandle oloupeme a umeleme. Vařený vychladlý chřest po svazečcích zabalíme do plátků šunky a narovnáme ho do vymazané zapékací mísy. Z bílků ušleháme tuhý sníh a do sněhu opatrně vmícháme umleté mandle a dochutíme pepřem a solí. Ochucený sníh s mandlemi rozprostřeme na připravené šunkové závitky s chřestem a pečeme v předehřáté troubě při 180°C.
  • 2
    Před podáváním posypeme sekanou petrželkou. Podáváme jako teplý předkrm s pečivem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.