Zapečený chřest se šunkou a sýrem
50 min.
Ingredience
- 1kilogramChřest zelený
- 1,5litryVoda pitná
- 1lžíceSůl
- 4lžíceMáslo čerstvé
- 1lžičkaCukr krupice
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžícePetržel - nať
- 200gramůŠunka dušená
- 75gramůSýr Gouda 45%
- 0,25lžičkaPepř bílý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
358 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
27 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
74 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Chřest oloupeme a tvrdé konce odřízneme. Odříznuté konce povaříme v litru osolené vody 10 minut. Uvařené kousky chřestu necháme na ubrousku okapat a chřestové kousky dobře vymačkáme. Do vody dáme lžičku cukru a sůl, necháme pojít varem. Oloupaný chřest rozdělíme na tři části a každou zvlášť povaříme 5 minut v prudkém varu ve vodě a necháme okapat. Poté rozpustíme ve vývaru 3 lžíce másla a zpěníme přisypáním mouky, přidáme 3/8 vývaru z chřestu a na mírném plameni umícháme mírně zahuštěnou omáčku. Chřest vložíme do nákypové formy, zalijeme ho zahuštěnou omáčkou, ochutíme pepřem, posypeme petrželovou natí, proužky šunky se strouhaným sýrem a pečeme v horké troubě tak dlouho, dokud se sýr neroztaví. Podáváme horké.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.