Zapečený humr s omáčkou Mornay
50 min.
Ingredience
- 1kusHumr
- 300mililitrůMléko plnotučné
- 1kusBobkový list
- 1kusCibule
- 5kusůPepř černý celý
- 5lžicMáslo čerstvé
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 65mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 65gramůSýr Eidam cihla 45%
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 65gramůStrouhanka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
736 kcal
Bílkoviny
79 g
Tuky
37 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
906 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Humra nejprve uvaříme a rozpůlíme. Maso vyjmeme z krunýře a nakrájíme na kousky. Krunýř odložíme stranou.
- 2Do hrnce vlijeme mléko, přidáme bobkový list, nadrobno nakrájenou cibuli a kuličky pepře. Zvolna přivedeme k varu, odstavíme a zakryté necháme cca 10 minut odpočinout. Poté scedíme.
- 3V pánvi rozpálíme 3 lžíce másla, vmícháme mouku a postupně přiléváme svařené mléko. Přivedeme k varu a za stálého míchání povaříme do zhoustnutí. Odstavíme, přidáme smetanu, nastrouhaný sýr, ochutíme solí a pepřem. Mícháme dokud se sýr neroztaví, poté přidáme kousky humra. Vzniklou směs rozdělíme do obou polovin krunýře.
- 4V pánvi rozpustíme zbytek másla, přisypeme strouhanku a důkladně promícháme. Posypeme jí humra a na rozpáleném grilu zapečeme dozlatova.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.