Zapečený kapr po segedínsku
45 min.
Ingredience
- 1lžičkaKmín celý
- 200gramůZelí kysané
- 200gramůZakysaná smetana
- 2kusyCibule
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžičkyPaprika mletá sladká
- 50gramůAnglická slanina
- 1špetkaCukr krupice
- 800gramůKapr obecný
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 2stroužkyČesnek
- 2lžíceSádlo škvařené
- 0,5litrHovězí vývar základní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
523 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
33 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
2 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Očištěné a omyté porce kapra osolíme, opepříme, okmínujeme a poprášíme moukou. Maso opečeme na rozpáleném sádle a vyjmeme.
- 2Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a česnek zpěníme na sádle, zaprášíme mletou paprikou a zalijeme vývarem. Přidáme překrájené kysané zelí a na kostičky nakrájenou slaninu. Přivedeme k varu, přilijeme smetanu a směs nalijeme na porce kapra, které jsme urovnali do zapékací mísy. Mísu vložíme do vyhřáté trouby a pokrm pečeme do odpaření tekutiny. Nakonec podle chuti osolíme, opepříme a mírně osladíme. Podáváme s houskovými knedlíky nebo s máslovými noky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.