Zapečený kapr po segedínsku

45 min.
Maďarsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
523 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
33 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
2 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěné a omyté porce kapra osolíme, opepříme, okmínujeme a poprášíme moukou. Maso opečeme na rozpáleném sádle a vyjmeme.
  • 2
    Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a česnek zpěníme na sádle, zaprášíme mletou paprikou a zalijeme vývarem. Přidáme překrájené kysané zelí a na kostičky nakrájenou slaninu. Přivedeme k varu, přilijeme smetanu a směs nalijeme na porce kapra, které jsme urovnali do zapékací mísy. Mísu vložíme do vyhřáté trouby a pokrm pečeme do odpaření tekutiny. Nakonec podle chuti osolíme, opepříme a mírně osladíme. Podáváme s houskovými knedlíky nebo s máslovými noky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.