Zapečený květák s kečupem

60 min.
Česká republika

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
263 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
15 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěný květák rozebereme na větší růžičky, vsypeme do vařící osolené vody a uvaříme téměř do měkka. Ocedíme, necháme okapat, růžičky květáku urovnáme do máslem vymazané a strouhankou vysypané nákypové formy
  • 2
    Vejce rozšleháme se solí, pepřem a špetkou muškátového oříšku, přilijeme horké mléko, znovu rozšleháme, nalijeme na květák. Zapečeme v mírně vyhřáté troubě, až vaječná směs ztuhne.
  • 3
    Upečený květák upravíme na talíře a pokapeme kečupem.
  • 4
    Podáváme s vařenými bramborami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.