Zapečený květák s kečupem
60 min.
Ingredience
- 1špetkaPepř černý mletý
- 4decilitryMléko polotučné
- 800gramůKvěták
- 1lžíceStrouhanka
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 4kusyVejce slepičí
- 1lžičkaSůl
- 4lžíceKečup
- 1litrVoda pitná
- 30gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
263 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
15 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Očištěný květák rozebereme na větší růžičky, vsypeme do vařící osolené vody a uvaříme téměř do měkka. Ocedíme, necháme okapat, růžičky květáku urovnáme do máslem vymazané a strouhankou vysypané nákypové formy
- 2Vejce rozšleháme se solí, pepřem a špetkou muškátového oříšku, přilijeme horké mléko, znovu rozšleháme, nalijeme na květák. Zapečeme v mírně vyhřáté troubě, až vaječná směs ztuhne.
- 3Upečený květák upravíme na talíře a pokapeme kečupem.
- 4Podáváme s vařenými bramborami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.