Zapečený květák v bešamelové omáčce
60 min.
Ingredience
- 100gramůŠunka dušená
- 100gramůSýr Eidam cihla 30%
- 1špetkaSůl
- 40gramůMáslo čerstvé
- 3kusyVejce slepičí
- 1lžičkaHořčice
- 400mililitrůMléko polotučné
- 3lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1hrstPetržel - nať
- 1kusKvěták
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
363 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
22 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Na růžičky rozebereme květák.
- 2Omyjeme a do poloměkka uvaříme.
- 3Dáme do vymazané a vysypané formy.
- 4Z másla a mouky uděláme jíšku, zalijeme ji mlékem, osolíme, přidáme hořčici, petrželku, přidáme šunku, nastrouhaný sýr.
- 53 žloutky a tuhý sníh ze 3 bílků.
- 6Zalijeme směsí květák a v troubě pečeme při 180 stupních 45 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.