Zapečený lilek
60 min.
Ingredience
- 2kusyLilek
- 1kusCibulka jarní
- 300gramůKuřecí prsa
- 1špetkaProvensálské koření
- 3lžíceOlej olivový
- 250mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 100gramůSýr Niva (Rokfór)
- 1kusVejce slepičí
- 1lžíceKečup
- 100gramůŠunka drůbeží
- 2stroužkyČesnek
- 8kusůBrambory
- 1kusPaprikové lusky čerstvé
- 2lžíceRajčata sušená sterilovaná
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1013 kcal
Bílkoviny
73 g
Tuky
41 g
Sacharidy
71 g
Vláknina
18 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Rozpůlíme podélně lilek, odkrojíme stopku a osolíme. Na půl hodiny necháme uležet.
- 2Poté lilek z obou stran osmahneme na olivovém oleji. Promáčkneme vnitřek na naplnění.
- 3Cibulku osmahneme, přidáme kousky masa a usmažíme. Přidáme nakrájenou papriku, česnek, šunku a rajčata. Ochutíme, vmícháme kečup a osmahneme.
- 4Naplníme směsí lilek a zalijeme rozšlehaným vejcem se smetanou a sýrem.
- 5Při 200 stupních zapečeme v troubě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.