Zapečený lilek s mozzarellou
40 min.
Ingredience
- 1kusLilek
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 5lžicOlej olivový
- 400gramůItalská bylinková omáčka
- 2lžíceŽelé rybízové
- 300gramůMozzarella
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
412 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
28 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Lilek očistíme, omyjeme a nakrájíme na plátky. Plátky lilku trochu namočíme a obalíme v mouce.
- 2Na pánvi rozpálíme olej a plátky lilku na něm opečeme z obou stran asi 2 minuty po každé straně. Potom lilky opepříme a osolíme bylinkovou solí.
- 3Rozpálíme troubu na 200 stupňů Celsia a plátky lilku dáme do zapékací misky. Bylinkovou omáčku smícháme s rybízovým želé a zahříváme, dokud se želé nerozpustí. Omáčkou zalijeme lilky, obložíme mozzarellou nakrájenou na plátky a dáme na 15 minut zapéct do trouby, dokud není sýr zlatavý.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.