Zapečený lilek s parmezánem

45 min.
Evropa
Počet porcí:
7

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
341 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
30 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
6 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Lilky oloupeme a nakrájíme na 3 mm silná kolečka. Posypeme solí a v cedníku necháme okapat. Opláchneme, scedíme a osušíme.
  • 2
    Troubu si předehřejeme na 190 °C nebo na stupeň 5.
  • 3
    Kolečka lilku smažíme na několikrát na olivovém oleji a necháme okapat na papírové utěrce. Do obdélníkové zapékací mísy klademe vrstvy lilku. Nahoru dáme dostatečné množství rajčat, nakrájených na tenké plátky, nastrouhaného čedaru, čerstvě nasekaných listů bazalky a najemno nasekaný česnek. Pečeme 20-30 minut.
  • 4
    Když je lilek téměř hotový, vytáhneme mísu z trouby, posypeme nastrouhaným parmezánem a vrátíme zpět. Pečeme, dokud se sýr nerozpustí a lehce nezhnědne.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.