Zapečený lilek s parmezánem
45 min.
Ingredience
- 20gramůBazalka
- 4kusyLilek
- 5kusůRajčata
- 255gramůSýr Čedar
- 35gramůSýr Parmezán
- 3stroužkyČesnek
- 1lžičkaSůl
- 100mililitrůOlej olivový
Počet porcí:
7Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
341 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
30 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
6 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Lilky oloupeme a nakrájíme na 3 mm silná kolečka. Posypeme solí a v cedníku necháme okapat. Opláchneme, scedíme a osušíme.
- 2Troubu si předehřejeme na 190 °C nebo na stupeň 5.
- 3Kolečka lilku smažíme na několikrát na olivovém oleji a necháme okapat na papírové utěrce. Do obdélníkové zapékací mísy klademe vrstvy lilku. Nahoru dáme dostatečné množství rajčat, nakrájených na tenké plátky, nastrouhaného čedaru, čerstvě nasekaných listů bazalky a najemno nasekaný česnek. Pečeme 20-30 minut.
- 4Když je lilek téměř hotový, vytáhneme mísu z trouby, posypeme nastrouhaným parmezánem a vrátíme zpět. Pečeme, dokud se sýr nerozpustí a lehce nezhnědne.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.