Zapečený lososový krém s bylinkovou krustou
60 min.
Ingredience
- 1kusBazalka
- 1200mililitrůVývar zeleninový
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř bílý
- 100mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 200gramůLosos - filety
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1kusŠalvěj čerstvá
- 1lžícePetržel - nať
- 2lžíceCitronová šťáva
- 3kusyVejce slepičí
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžíceKopr čerstvý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
413 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
25 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
3 g
Cukr
860 mg
Postup přípravy
- 1Z másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji vývarem, rozmícháme a přivedeme k varu. Přidáme omyté, na kousky nakrájené filety z lososa, zmírníme příkon tepla a necháme asi 30 minut zvolna táhnout.
- 2Uvařené maso vyjmeme a najemno umeleme. Vložíme zpět do polévky, přelijeme smetanou, osolíme, opepříme a ochutíme citronovou šťávou. Odstavíme z plotny, zašleháme žloutky a dál už nevaříme.
- 3Polévku rozdělíme do misek, do každé přidáme pevný sníh z bílků promíchaný s nasekanými bylinkami a zapečeme ve vyhřáté troubě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.