Zapečený nákyp z kapra

70 min.

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
540 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
43 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
744 mg
Cukr
865 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do vhodného kastrůlku vlijeme vodu, osolíme ji, přidáme citrónovou šťávu. Nakonec vložíme vykostěného kapra, kterého podusíme doměkka. Kapra dusíme necelých 10 minut. Potom maso vybereme z vývaru, ten necháme k dalšímu použití a kapra na mlýnku na maso pomeleme.
  • 2
    Ve větší pánvi rozehřejeme máslo, přidáme mouku, spolu zapražíme, zalijeme rybím vývarem a smetanou. Vše za stálého míchání na mírném ohni povaříme na hladkou omáčku. Hotovou omáčku necháme vychladnout a vložíme do ní pomleté rybí maso. Přidáme nasekaný kopr, 40 g strouhanky, žloutek a vše dobře promícháme. Následovně zlehka vmícháme z bílku vyšlehaný tuhý sníh.
  • 3
    Zapékací formu vymažeme zbylým máslem, vysypeme zbylou strouhankou a formu naplníme připravenou směsi na nákyp. Vložíme ji do nahřáté trouby, kde pečeme přibližně 30-40 minut.
  • 4
    Upečený nákyp vytáhneme z trouby, necháme 5-10 minut odpočinout a potom nakrájíme na úhledné porce. Rozložíme je na jednotlivé talíře a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.