Zapečený nákyp z kapra
70 min.
Ingredience
- 500gramůKapr obecný
- 1lžičkaSůl
- 1litrVoda pitná
- 3mililitryCitronová šťáva
- 2špetkyPepř černý mletý
- 40gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 100gramůMáslo čerstvé
- 4decilitryVývar rybí
- 4decilitrySmetana 33% (šlehačka)
- 30gramůKopr čerstvý
- 100gramůStrouhanka
- 1kusVejce slepičí
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
540 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
43 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
744 mg
Cukr
865 mg
Postup přípravy
- 1Do vhodného kastrůlku vlijeme vodu, osolíme ji, přidáme citrónovou šťávu. Nakonec vložíme vykostěného kapra, kterého podusíme doměkka. Kapra dusíme necelých 10 minut. Potom maso vybereme z vývaru, ten necháme k dalšímu použití a kapra na mlýnku na maso pomeleme.
- 2Ve větší pánvi rozehřejeme máslo, přidáme mouku, spolu zapražíme, zalijeme rybím vývarem a smetanou. Vše za stálého míchání na mírném ohni povaříme na hladkou omáčku. Hotovou omáčku necháme vychladnout a vložíme do ní pomleté rybí maso. Přidáme nasekaný kopr, 40 g strouhanky, žloutek a vše dobře promícháme. Následovně zlehka vmícháme z bílku vyšlehaný tuhý sníh.
- 3Zapékací formu vymažeme zbylým máslem, vysypeme zbylou strouhankou a formu naplníme připravenou směsi na nákyp. Vložíme ji do nahřáté trouby, kde pečeme přibližně 30-40 minut.
- 4Upečený nákyp vytáhneme z trouby, necháme 5-10 minut odpočinout a potom nakrájíme na úhledné porce. Rozložíme je na jednotlivé talíře a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.