Zapečený pangasius s houbami
40 min.
Ingredience
- 800gramůPangasius - filety
- 30mililitrůCitronová šťáva
- 5gramůSůl
- Na omáčku
- 40gramůMouka pšeničná hladká
- 1decilitrSmetana 12% (konzumní)
- 100gramůStrouhanka
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- 1decilitrVíno bílé
- 200gramůHouby čerstvé
- 3decilitryMléko polotučné
- 5gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 80gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
575 kcal
Bílkoviny
51 g
Tuky
28 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Filety z pangasiuse nakrájíme na porce, osolíme, pokapeme citronem a necháme odležet. Mezitím připravíme omáčku - z másla a mouky usmažíme světlou jíšku, za stálého míchání přilijeme mléko, dohladka vymícháme a povaříme do zhoustnutí. Do již odstavené omáčky vmícháme víno, smetanu a žloutky, nakrájené houby, sůl a pepř. Porce ryby orestujeme na lžíci másla a přendáme do vymazaného pekáčku. Zalijeme připravenou omáčkou, posypeme strouhankou a dáme zapéct na 20 minut do středně vyhřáté trouby.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.