Zapečený pangasius s houbami

40 min.
Maďarsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
575 kcal
Bílkoviny
51 g
Tuky
28 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Filety z pangasiuse nakrájíme na porce, osolíme, pokapeme citronem a necháme odležet. Mezitím připravíme omáčku - z másla a mouky usmažíme světlou jíšku, za stálého míchání přilijeme mléko, dohladka vymícháme a povaříme do zhoustnutí. Do již odstavené omáčky vmícháme víno, smetanu a žloutky, nakrájené houby, sůl a pepř. Porce ryby orestujeme na lžíci másla a přendáme do vymazaného pekáčku. Zalijeme připravenou omáčkou, posypeme strouhankou a dáme zapéct na 20 minut do středně vyhřáté trouby.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.