Zapečený patizon s těstovinami a rajčaty
80 min.
Ingredience
- 1kusPatison
- 250gramůTěstoviny vařené (průměr)
- 280gramůRajčata
- 2stroužkyČesnek
- 2kusyPaprika žlutá
- 3lžíceMáslo čerstvé
- 200gramůJogurt bílý
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1kusVejce slepičí
- 150gramůSýr Eidam cihla 40%
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
396 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
25 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Patizon oloupeme, zbavíme semínek a nakrájíme na kostičky. Omytá rajčata a očištěné papriky nakrájíme nadrobno. V misce smícháme jogurt s hladkou moukou, vejcem a prolisovaným česnekem. Podle chuti osolíme a opepříme. V míse promícháme vařené těstoviny s nakrájenou zeleninou, osolíme a opepříme. Zeleninovou směs vložíme do máslem vymazané zapékací mísy, zalijeme připravenou jogurtovou směsí a povrch posypeme nastrouhaným sýrem. Poklademe vločkami másla. Pokrm zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 1 hodinu. Můžeme podávat s čerstvým bílým chlebem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.