Zapečený pórek s hermelínem

40 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
451 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
18 g
Sacharidy
62 g
Vláknina
9 g
Cukr
13 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory oloupeme a pokrájíme na plátky. Pórek rozebereme na jednotlivé listy, dobře propláchneme a pokrájíme na kolečka. Houby očistíme a nakrájíme na plátky. Kapustu nakrájíme na proužky.
  • 2
    Olej rozpálíme, přisypeme pórek a necháme osmahnout dozlatova. Poté vsypeme houby a kapustu a smažíme 5 minut. K zelenině vmícháme zakysanou smetanu a odstavíme z plotny. Brambory přendáme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme a uvedeme k varu. Vaříme 20 minut. Poté vodu slijeme a brambory vmícháme do pánve k zelenině. Osolíme a opepříme a dáme péct na 10 minut pod gril. Potom posypeme tymiánem a navrch dáme rozkrojený hermelín. Necháme krátce zapéct a ihned servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.