Zapečený řízek
25 min.
Ingredience
- 800gramůVepřová kýta
- 400gramůKompot broskvový
- 200gramůSýr Eidam cihla 30%
- 1lžíceSádlo vepřové škvařené
- 3decilitryVývar z hovězích kostí
- 2stroužkyČesnek
- 2špetkySůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 60gramůOlej slunečnicový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
539 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
37 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
915 mg
Cukr
17 mg
Postup přípravy
- 1Maso nakrájíme na řízky, osolíme, opepříme a naklepeme. Na pánvi rozehřejeme olej, na kterém maso z obou stran opečeme. Zapékací mísu vymažeme sádlem, naskládáme na kolečka nakrájený česnek, na česnek opečené maso, na každý řízek položíme broskev, kterou nařežeme do tvaru hřebene, přikryjeme plátkem sýra a v horké troubě při vysoké teplotě zprudka zapečeme.
- 2Řízky vybereme z mísy, do opeku přilijeme vývar a povaříme.
- 3Každou porci polijeme vlastní šťávou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.