Zapečený šmakoun s brokolicí
50 min.
Ingredience
- 400gramůBrokolice
- 300gramůŠmakoun
- 20gramůMáslo čerstvé
- 2lžícePetržel - nať
- 1špetkaSůl
- 1litrVoda pitná
- 1kusVejce slepičí
- 1šálekMléko polotučné
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 50gramůSýr Eidam cihla 40%
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
221 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
10 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
3 g
Cukr
112 mg
Postup přípravy
- 1Očištěnou brokolici krátce povaříme a rozebereme na růžičky.
- 2Z másla (10 g) a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji mlékem a povaříme. Do vychladlého bešamelu vmícháme vejce, na kostičky nakrájený šmakoun, růžičky brokolice, nasekanou petrželku a sůl. Vše dobře promícháme.
- 3Směs vložíme do máslem vymazané zapékací mísy a pokrm zapečeme ve středně vyhřáté troubě. Na posledních 5 minut posypeme strouhaným sýrem a necháme roztopit.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.