Zapečený šmakoun s brokolicí

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
221 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
10 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
3 g
Cukr
112 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěnou brokolici krátce povaříme a rozebereme na růžičky.
  • 2
    Z másla (10 g) a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji mlékem a povaříme. Do vychladlého bešamelu vmícháme vejce, na kostičky nakrájený šmakoun, růžičky brokolice, nasekanou petrželku a sůl. Vše dobře promícháme.
  • 3
    Směs vložíme do máslem vymazané zapékací mísy a pokrm zapečeme ve středně vyhřáté troubě. Na posledních 5 minut posypeme strouhaným sýrem a necháme roztopit.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.