Zapečený špenát po gruzínsku
30 min.
Ingredience
- 250gramůŠpenát listový čerstvý
- 1,5litryVoda pitná
- 1kusCibule
- 100gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaMuškátový květ
- 5kusůVejce slepičí
- 2lžíceMléko polotučné
- 8krajícůChléb pšeničný (bílý)
- 2lžícePetržel - nať
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
634 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
32 g
Sacharidy
67 g
Vláknina
5 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Přebrané oprané listy špenátu zbavíme stopek, spaříme ve vodě, scedíme a hrubě nasekáme a nastrouháme cibuli.
- 2V zapékací misce zpěníme na 50 g másla nastrouhanou cibuli, přidáme špenát, osolíme, opepříme, okořeníme muškátem a zalijeme čtyřmi rozšlehanými vejci. Misku vložíme do předehřáté trouby a asi 10 minut zapékáme.
- 3Mezitím připravíme vaječné topinky. Vejce rozšleháme s mlékem a špetkou soli a ve směsi namáčíme tenké krajíčky bílého chleba, který na másle po obou stranách osmažíme.
- 4Hotový špenát podáváme na talířích posypaný sekanou petrželkou s vaječnými topinkami jako přílohou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.