Zapečený špenát s houbami
55 min.
Ingredience
- 450gramůŠpenát mražený
- 50gramůMáslo čerstvé
- 1kusCibule
- 2kusyVejce slepičí
- 200gramůHouby čerstvé
- 50gramůSýr Eidam cihla 40%
- 2lžíceStrouhanka
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaKmín celý
- 1lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
244 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
17 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1V kastrole na části másla orestujeme oloupanou, jemně nakrájenou cibuli. Přidáme špenát a chvíli podusíme. V pánvi na másle osmahneme očištěné, nakrájené houby, přidáme sůl, pepř, kmín a dusíme do vysmahnutí tekutiny. Houby smícháme se špenátem, podle chuti přisolíme a urovnáme do máslem vymazaného a strouhankou vysypaného pekáčku. Směs zalijeme rozšlehanými vejci, posypeme nastrouhaným sýrem a zapečeme ve středně vyhřáté troubě. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.