Zapečený telecí steak
50 min.
Ingredience
- 500gramůTelecí kýta
- 200gramůJátra telecí
- 120gramůRajčata
- 120gramůŽampiony čerstvé
- 80gramůOlivy nakládané
- 50gramůMáslo čerstvé
- 120gramůSýr Ementál (Primátor)
- 1lžíceSherry brandy
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1decilitrOlej stolní
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
695 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
54 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Na pánvi na másle osmahneme očištěná, na kostičky nakrájená telecí játra, oloupaná, na kostičky nakrájená rajčata a na plátky nakrájené žampiony. Vše zakapeme brandy a osolíme.
- 2Na jiné pánvi na oleji opečeme naklepané telecí řízky z omyté kýty. Upravíme je na mísu, pokryjeme připravenou játrovou směsí, posypeme nastrouhaným sýrem a ozdobíme olivami. Pokrm zapečeme ve středně vyhřáté troubě.
- 3Podáváme se smaženými bramborovými hranolky a zeleninovým salátem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.