Zapékaná hlavatka
50 min.

Ingredience
- 600gramůHlavatka
- 150mililitrůOlej rostlinný
- 3kusyCibule
- 3kusyRajčata
- 1stroužekČesnek
- 1špetkaChilli koření mleté
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžičkySůl
- 1litrVoda pitná
- 2kusyPaprikové lusky čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
385 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
38 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1V kastrole na oleji zpěníme oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli. Přidáme očištěné, na nudličky nakrájené papriky a omytá, na dílky nakrájená rajčata. Osolíme, vmícháme nasekaný česnek, chilli koření a vše chvíli podusíme. Očištěné a omyté porce hlavatky krátce povaříme v osolené vodě, vyjmeme a necháme okapat. Urovnáme je do zapékací mísy a každou porci pokryjeme podušenou zeleninovou směsí. Pokrm zapékáme ve středně vyhřáté troubě nebo pod grilem asi 10 minut. Můžeme podávat s vařenými bramborami, rýží, čerstvým chlebem nebo pečivem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.