Zapékaná kapusta

75 min.
Evropa
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
533 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
38 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
7 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Kapustu rozkrojíme, zbavíme košťálu, nakrájíme na proužky.
  • 2
    Ve velkém hrnci rozehřejeme olej. Na oleji osmahneme cibuli, přidáme nakrájenou kapustu a za stálého míchání opékáme. Zalijeme vývarem a pod poličkou vaříme asi 10 minut. Slijeme a vývar zachytíme.
  • 3
    Zeleninový vývar zahřejeme, zahustíme jíškou, krátce povaříme. Snížíme teplotu, přidáme smetanový sýr. Omáčku ochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem. Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia.
  • 4
    Nastrouháme sýr. Kapustu přendáme do vymaštěné zapékací mísy. Přelijeme omáčkou a posypeme nastrouhaným sýrem. Nákyp dáme na 30 minut zapéct do trouby.
  • 5
    Rajčata omyjeme a nakrájíme na kostky. Kapustu podáváme s rajčatovými kostkami a posypané pažitkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.