Zapékaná kapustička
45 min.
Ingredience
- 750gramůKapusta růžičková
- 10gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 2gramyPepř cayenský
- 20gramůMáslo čerstvé
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 10gramůHořčice
- 300mililitrůMléko polotučné
- 100gramůSýr Čedar
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
197 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
10 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
6 g
Cukr
121 mg
Postup přípravy
- 1Růžičkové kapusty vhodíme do vroucí osolené vody, 8 minut povaříme. Ihned scedíme, propláchneme studenou vodou, necháme okapat.
- 2V rendlíku rozpustíme máslo, vmícháme mouku a za stálého míchání povaříme 2 minuty. Přidáme sůl, pepř, cayenský pepř, hořčici, promícháme, postupně přiléváme mléko a vaříme na mírném ohni do zhoustnutí. Do odstavené omáčky vmícháme polovinu nastrouhaného Čedaru. Do vymazaného pekáčku naskládáme rozpůlené kapustičky, zalijeme připravenou omáčkou a posypeme zbytkem sýra. Zapékáme přibližně 10 minut, až se na povrchu začnou dělat sýrové bubliny.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.