Zapékaná rajčata s houbami

65 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
381 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
25 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
3 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibuli oloupeme, nadrobno nakrájíme a na rozpáleném oleji osmahneme. Pánev sundáme ze sporáku. K vychlazené cibuli přidáme strouhanku a sýr, dobře promícháme. Okořeníme pepřem a muškátovým oříškem.
  • 2
    Rajčata křížem nařízneme, přelijeme horkou vodou a necháme chvíli působit. Potom rajčata oloupeme. Odstraníme zbytky po stopkách, dužinu nakrájíme na tenké plátky. Houby očistíme, nakrájíme na proužky.
  • 3
    Zapékací mísu vytřeme máslem. Lístky šalvěje opláchneme a vyložíme jimi mísu. Do mísy vrstvíme plátky rajčat a houby.
  • 4
    Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia. Rajčata a houby posypeme strouhankou a přelijeme smetanou. Pečeme v předehřáté troubě 40 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.