Zapékaná rajčata s houbami
65 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1lžičkaOlej olivový
- 80gramůStrouhanka
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 750gramůRajčata
- 40gramůČesnekové máslo
- 1kusŠalvěj čerstvá
- 250gramůHlíva ústřičná
- 150gramůSýr Ementál (Primátor)
- 100gramůSmetana 12% (konzumní)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
381 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
25 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
3 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Cibuli oloupeme, nadrobno nakrájíme a na rozpáleném oleji osmahneme. Pánev sundáme ze sporáku. K vychlazené cibuli přidáme strouhanku a sýr, dobře promícháme. Okořeníme pepřem a muškátovým oříškem.
- 2Rajčata křížem nařízneme, přelijeme horkou vodou a necháme chvíli působit. Potom rajčata oloupeme. Odstraníme zbytky po stopkách, dužinu nakrájíme na tenké plátky. Houby očistíme, nakrájíme na proužky.
- 3Zapékací mísu vytřeme máslem. Lístky šalvěje opláchneme a vyložíme jimi mísu. Do mísy vrstvíme plátky rajčat a houby.
- 4Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia. Rajčata a houby posypeme strouhankou a přelijeme smetanou. Pečeme v předehřáté troubě 40 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.