Zapékaná ryba se sezamem a zázvorovou marinádou
70 min.
Ingredience
- 2lžičkyOlej sezamový
- 2lžíceSezam - semena
- 2lžíceOlej rostlinný
- 1kusZázvor celý
- 2kusyChilli paprička
- 4kusyŠalotka
- 2lžíceVoda pitná
- 1lžičkaKrevetová pasta
- 2lžičkyCukr krupice
- 2kusyLimetka
- 4kusyBanánové listy
- 1kilogramMořský ďas
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
2191 kcal
Bílkoviny
112 g
Tuky
142 g
Sacharidy
109 g
Vláknina
12 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Ryby bez hlavy dobře očistíme a osušíme. Ostrým nožem je nařízneme po obou stranách až ke kosti.
- 2Na marinádu rozehřejeme rostlinný a sezamový olej. Nasypeme sezamová semínka a osmahneme dozlatova. Přidáme nadrobno nakrájený zázvor, nadrobno nakrájené chilli papričky zbavené semínek, rozmačkaný česnek a nakrájenou cibuli.
- 3Za stálého míchání cca 2 min. povaříme, dokud zelenina nezměkne. Přidáme vodu, krevetovou pastu nebo rybí omáčku, cukr, pepř a limetkovou šťávu a vaříme ještě cca 3 min. Pánev odstavíme a marinádu necháme vychladnout.
- 4Z banánových listů odstraníme stonky a namočíme do vroucí vody aby změkly. Potřeme rostlinným olejem, ryby potřeme marinádou, zabalíme do banánových listů, upevníme pomocí grilovací jehly a necháme cca 3 hodiny odstát, aby se chutě promísily.
- 5Troubu předehřejeme na 190 stupňů, ryby dáme na plech a pečeme cca 35-40 min.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.