Zapékaná ryba se sezamem a zázvorovou marinádou

70 min.
Čína

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
2191 kcal
Bílkoviny
112 g
Tuky
142 g
Sacharidy
109 g
Vláknina
12 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ryby bez hlavy dobře očistíme a osušíme. Ostrým nožem je nařízneme po obou stranách až ke kosti.
  • 2
    Na marinádu rozehřejeme rostlinný a sezamový olej. Nasypeme sezamová semínka a osmahneme dozlatova. Přidáme nadrobno nakrájený zázvor, nadrobno nakrájené chilli papričky zbavené semínek, rozmačkaný česnek a nakrájenou cibuli.
  • 3
    Za stálého míchání cca 2 min. povaříme, dokud zelenina nezměkne. Přidáme vodu, krevetovou pastu nebo rybí omáčku, cukr, pepř a limetkovou šťávu a vaříme ještě cca 3 min. Pánev odstavíme a marinádu necháme vychladnout.
  • 4
    Z banánových listů odstraníme stonky a namočíme do vroucí vody aby změkly. Potřeme rostlinným olejem, ryby potřeme marinádou, zabalíme do banánových listů, upevníme pomocí grilovací jehly a necháme cca 3 hodiny odstát, aby se chutě promísily.
  • 5
    Troubu předehřejeme na 190 stupňů, ryby dáme na plech a pečeme cca 35-40 min.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.