Zapékaná rýžová mrkev se slunečnicovými semínky
50 min.
Ingredience
- 200gramůMrkev kořen
- 1lžičkaSlunečnice - semena
- 1kusVejce slepičí
- 2lžičkySýr Eidam cihla 40%
- 1špetkaŠalvěj sušená
- 1špetkaSůl
- 1špetkaKmín mletý
- 1hrnekMléko plnotučné
- 0,5hrnekRýže neloupaná (Natural)
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
596 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
12 g
Sacharidy
93 g
Vláknina
9 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Mrkev předem nakrájíme na kolečka a v sušičce na ovoce usušíme. Před další přípravou namočíme do vody.
- 2Rýži uvaříme, smícháme s mrkví a loupanými slunečnicovými semínky. V míse rozšleháme vejce s mlékem a nastrouhaným sýrem. Dochutíme kořením, přidáme k rýži a promícháme.
- 3Hmotu přemístíme do vymazané formy a pečeme v troubě předehřáté na 200 °C cca 30 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.