Zapékaná štika
55 min.
Ingredience
- 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 100gramůMáslo čerstvé
- 400gramůŽampiony čerstvé
- 4decilitryVíno bílé
- 2lžícePetržel - nať
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 3lžíceMléko polotučné
- 1kilogramŠtika obecná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
461 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
23 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Očištěnou a vykuchanou štiku namočíme do mléka a obalíme v mouce. Osolíme ji, opepříme a pečeme na rozehřátém másle na pánvi. Po chvíli štiku obrátíme a dále pečeme. Po 10 minutách rybu vyjmeme a vložíme do zapékací misy.
- 2Očištěné žampiony nakrájíme na kousky, rozložíme je kolem štiky, posypeme nasekanou petrželkou, osolíme a opepříme.
- 3Ve stejné pánvi povaříme víno a štiku jím zalijeme. Pečeme v silně vyhřáté troubě asi 20 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.