Zapékaná štika s rajčatovou omáčkou
80 min.
Ingredience
- 300gramůRýže dušená
- 50gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaCukr krupice
- 1špetkaPepř černý mletý
- 200mililitrůMléko polotučné
- 10gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 2lžíceSýr Eidam cihla 40%
- 500gramůŠtika obecná
- 600mililitrůVoda pitná
- 1,5lžíceProtlak rajčatový
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
291 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
13 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
849 mg
Cukr
527 mg
Postup přípravy
- 1Štiku předem uvaříme, vykostíme a zbavíme kůže.
- 2Připravené maso nakrájíme na kousky a střídavě s vařenou rýží urovnáme do kastrolu.
- 3Z poloviny másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji mlékem a povaříme dohladka. Přidáme rajčatový protlak, špetku cukru a sůl. Směs nalijeme na maso s rýží, povrch posypeme nastrouhaným sýrem a poklademe vločkami másla.
- 4Pokrm pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.