Zapékaná štika s rajčatovou omáčkou

80 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
291 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
13 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
849 mg
Cukr
527 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Štiku předem uvaříme, vykostíme a zbavíme kůže.
  • 2
    Připravené maso nakrájíme na kousky a střídavě s vařenou rýží urovnáme do kastrolu.
  • 3
    Z poloviny másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji mlékem a povaříme dohladka. Přidáme rajčatový protlak, špetku cukru a sůl. Směs nalijeme na maso s rýží, povrch posypeme nastrouhaným sýrem a poklademe vločkami másla.
  • 4
    Pokrm pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.