Zapékaná svíčková s cibulí
60 min.
Ingredience
- 4kusyCibule
- 600gramůHovězí svíčková
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžíceOlej stolní
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 4lžíceBešamel
- 1špetkaPaprika mletá sladká
- 1lžícePetržel - nať
- 2lžíceSýr Eidam cihla 40%
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
332 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
10 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Odblaněnou a omytou svíčkovou nakrájíme na plátky silné asi 2 cm, osolíme, opepříme a na rozpáleném oleji po obou stranách opečeme. Maso vyjmeme a do výpeku přidáme kolečka cibule, necháme je zesklovatět a mírně je osolíme.
- 2Maso urovnáme do máslem vymazané zapékací mísy, posypeme cibulí a přelijeme bešamelem rozmíchaným s paprikou, nastrouhaným sýrem a nasekanou petrželkou. V troubě pokrm dozlatova zapečeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.