Zapékaná treska
50 min.
Ingredience
- Zálivka
- 50gramůMáslo čerstvé
- 80gramůCibule
- 100gramůŽampiony čerstvé
- 2špetkySůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 250mililitrůVíno bílé
- 50gramůStrouhanka
- 70mililitrůOmáčka rajčatová
- 200mililitrůVoda pitná
- 15gramůPetržel kudrnka
- 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 2lžičkySůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 50gramůMáslo čerstvé
- 25mililitrůCitronová šťáva
- 600gramůTreska aljašská
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
457 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
22 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Ryby dobře očistíme, podél hřbetu nařízneme a vyndáme páteř. Ryby posypeme solí, pepřem a obalíme v mouce. Vložíme do máslem vymazaného pekáčku, zakapeme citronovou šťávou a podlijeme zálivkou.
- 2Zálivku vyrobíme smícháním rozpuštěného másla, bílého vína a rajčatové omáčky. Do této směsi přidáme pokrájenou cibuli, strouhanku, nakrájené žampiony, sůl a pepř. Podlijeme ryby v pekáčku a dáme zapéct. Pečeme v předehřáté troubě asi 20 minut. Podle potřeby podléváme.
- 3Na talířích porce ryby posypeme posekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.