Zapékaná treska

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
457 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
22 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ryby dobře očistíme, podél hřbetu nařízneme a vyndáme páteř. Ryby posypeme solí, pepřem a obalíme v mouce. Vložíme do máslem vymazaného pekáčku, zakapeme citronovou šťávou a podlijeme zálivkou.
  • 2
    Zálivku vyrobíme smícháním rozpuštěného másla, bílého vína a rajčatové omáčky. Do této směsi přidáme pokrájenou cibuli, strouhanku, nakrájené žampiony, sůl a pepř. Podlijeme ryby v pekáčku a dáme zapéct. Pečeme v předehřáté troubě asi 20 minut. Podle potřeby podléváme.
  • 3
    Na talířích porce ryby posypeme posekanou petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.