Zapékaná uzenina se sýrem a vejci
35 min.
Ingredience
- 4kusyPárky jemné
- 4lžíceSýr Eidam cihla 45%
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1,5lžíceKečup
- Omáčka
- 4kusyVejce slepičí
- 4lžíceSmetana 33% (šlehačka)
- 3špetkySůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžičkaHořčice
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
384 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
33 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
102 mg
Cukr
618 mg
Postup přípravy
- 1V misce vyšleháme vejce se smetanou, solí, pepřem, hořčicí a moukou dohladka. Silnější párky (jemné, šunkové aj.) rozkrájíme, hřbety nařežeme na "ježka" a vložíme je do pekáčku vytřeného máslem a hřbety párků potřeme kečupem (nebo ostrým kečupem podle chuti). Posypeme je hustě nastrouhaným tvrdým sýrem, zalijeme připravenou omáčkou a dáme je předehřáté trouby na 220 °C péct. Pečeme přibližně 20 minut dozlatova a hned servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.