Zapékané brambory s treskou a hřiby
75 min.
Ingredience
- 500gramůTreska aljašská
- 1,5lžičkySůl mořská
- 1lžíceHořčice
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1,5lžičkyKmín celý
- 800gramůBrambory
- 1,5lžičkySůl
- 300gramůHříbky čerstvé
- 2,5decilitrySmetana zakysaná15%
- 4lžíceOlej slunečnicový
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1lžíceTymián čerstvý
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
416 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
18 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
6 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Tresku omyjeme, osušíme, osolíme mořskou solí. Plátky rozkrájíme na menší kusy, potřeme hořčicí, posypeme pepřem a drceným kmínem.
- 2Oloupeme a omyjeme brambory, pokrájíme je na plátky, v míse je promícháme s 1,5 lžičkou soli. Citronový tymián omyjeme a drobně posekáme. Hříbky očistíme, omyjeme a nakrájíme na plátky. V zakysané smetaně vyšleháme žloutky.
- 3V pánvi na lžíci másla a 2 lžících oleje hříbky zprudka orestujeme (po 1 minutě z každé strany). Brambory rozdělíme na 3 díly, rybu a hříbky podělíme na 2 díly.
- 4Zapékací mísu vytřeme dvěma lžícemi oleje, na dno položíme jednu vrstvu brambor, na ni vrstvu tresky, posypeme 0,5 lžicí nakrájeného tymiánu. Na rybu dáme polovinu hříbků a vrstvy opakujeme. Poslední vrstva bude z brambor. Vše přelijeme smetanou, zakryjeme poklicí a dáme do předem vyhřáté trouby péct.
- 5Pečeme při 180°C přibližně 40 - 50 minut do zlatova. Podáváme horké.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.