Zapékané brambory se žampiony
50 min.
Ingredience
- 4kusyVejce slepičí
- 1kilogramBrambory
- 500gramůŽampiony čerstvé
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 100gramůSýr Eidam cihla 30%
- 1kusMáslo čerstvé
- 500mililitrůMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
843 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
64 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
8 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Omyjeme brambory, dáme do hrnce s vodou a uvaříme doměkka.
- 2Pak slijeme, vychladlé oloupeme a na kostky nakrájíme.
- 3Oloupeme a na plátky pokrájíme žampiony.
- 4Rozkvedláme vejce s mlékem, osolíme a opepříme.
- 5Nastrouháme sýr.
- 6Smícháme v misce brambory a žampiony a dle chuťi osolíme a opepříme.
- 7Vymažeme zapékací mísu a rozprostřeme do něj brambory.
- 8Dáme krátce zapéct do vyhřáté trouby, zalijeme vejci a 20 minut zapékáme bez přikrytí.
- 9Posypeme strouhaným sýrem a 15 minut dopečeme, dokud sýr není růžový.
- 10Hotové jídlo podáváme se zeleninovým salátem či nakládanou okurkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.